VX Company

VX Company

VX Company

Bij VX Company draait het om mensen. Dat zit in onze genen. We richten ons op de medewerkers, niet op een beurskoers. We vinden het belangrijk dat je plezier hebt in je werk. Zo kom je tot de beste prestaties. Dat werkt het best in een omgeving waarin jij je thuis voelt. Een werkomgeving waarin je zelf keuzes kunt maken. Dagelijks werken onze IT-professionals aan de ontwikkeling, integratie, testen en het beheer van applicaties en infrastructuren van onze opdrachtgevers. We bestaan sinds 1988 en onze standplaats is Baarn.

Onze Java specialisten behoren tot de beste in het veld en zijn thuis in alle relevante technieken. Of het nu gaat om CSS, HTML5, jQuery, AngularJS, Spring, Seam of Hibernate; bij VX Company hebben we alle kennis in huis. Meerdere van onze professionals zijn bovendien betrokken bij Open Source projecten en leveren hierin een bijdrage. Hierdoor hebben we ten eerste veel kennis van alle nieuwe ontwikkelingen van Java en selecteren we hierdoor de beste oplossing. Ten tweede kunnen onze Java specialisten vol passie vernieuwende technologieën, zoals Graph Databases, Functional Programming en Single Page Applications, in de praktijk toepassen met een scherp oog voor resultaat en kwaliteit. Het uitgangspunt van VX Company is een persoonlijke en flexibele dienstverlening. Agile methodieken gebaseerd op Lean principes, zoals Scrum en Kanban, bieden hierin een omgeving die erop gericht is om overbodige zaken te elimineren, zodat we ons alleen hoeven te richten op aspecten die waardevol zijn voor de klant met kwaliteit als de belangrijkste kernwaarde.

Mooie Java projecten

Een aantal interessante projecten die wij op onze naam hebben staan:

  • Voor VSO (Voluntary Services Overseas) bouwden onze Java ontwikkelaars het registratiesysteem ‘Soweto Care System’. Het moest voldoen aan drie belangrijke eisen: eenvoud, gebruikersgemak en het makkelijk genereren van rapportages. Onze ontwikkelaars leefden zich goed in de situatie in en realiseerden onder meer een schermontwerp sterk lijkend op de ziekenhuiskaarten waarmee de hulpverleners werkten. Het systeem werd goed ontvangen bij de hulpverleners van SHBC (Soweto Home-Based Care).
  • Voor Reclassering Nederland, Stichting Verslavingsreclassering (SVG) en het Leger des Heils (samen 3RO) heeft VX Company een omvangrijk Open Source software project succesvol afgerond waarin de Java applicatie IRIS werd ontwikkeld, een nieuw enterprise informatiesysteem waarin alle primaire processen van de drie organisaties worden ondersteund. Met IRIS beschikt 3RO over een modern en gebruiksvriendelijk informatiesysteem met een uitstekende performance. IRIS wordt inmiddels dagelijks gebruikt door 1.000 tot 1.500 gebruikers verspreid over heel Nederland en helpt hen om eenvoudig en efficiënt hun werk te kunnen doen.
  • Voor de provincie Noord-Holland ontwikkelen we een Brugmanagementsysteem dat alle beschikbare informatie in een dashboard presenteert aan de brugwachters. Hiermee is de brugwachter in staat de doorvaart te bevorderen met zo min mogelijk brugopeningen. We brengen scheepvaart-, openbaar vervoer-, verkeers- en nood en hulpdiensteninformatie bij elkaar in een moderne Single Page Application.