Rijksoverheid

Rijksoverheid

Rijksoverheid

Help jij Nederland in de lucht houden?

ICT’er met hart voor de publieke zaak (m/v)

Werken bij de Rijksoverheid betekent een bijdrage leveren aan een beter Nederland. Aan een rechtvaardige, ondernemende en duurzame samenleving. Een informatiemaatschappij waarin iedereen zich veilig en vrij kan ontplooien. Om dat mogelijk te maken is ICT van doorslaggevend belang. Daarom zijn we altijd op zoek naar ICT talent en specialisten die Nederland letterlijk ‘in de lucht’ houden. Kan jij dat en heb je hart voor de publieke zaak? Dan is er vast een werkplek voor je bij de Rijksoverheid.

De Rijksoverheid

De Rijksoverheid is de verzamelnaam voor elf ministeries, tientallen uitvoeringsdiensten zoals de Belastingdienst, Rijkswaterstaat of de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) en diverse zelfstandige Hoge Colleges van Staat, zoals de Raad van State. Met nationaal 115.000 en internationaal 4.500 medewerkers zijn wij één van de grootste werkgevers van Nederland.

Door heel Nederland

Wie ‘Rijksoverheid’ hoort, denkt vaak ‘Den Haag’. En dat is ook de plaats waar de ministeries en de meeste diensten en colleges zijn gevestigd. Maar dat wil niet zeggen dat je als je bij de Rijksoverheid werkt dat altijd in Den Haag is. Integendeel. De Rijksoverheid is overal in het land te vinden. Denk maar aan de penitentiaire inrichtingen, de Belastingdienst en de verschillende inspecties.

Veelzijdig

Werken als ICT’er bij de Rijksoverheid is enorm veelzijdig. Van het ontwikkelen van een taxiboordcomputer die de rijsnelheid van taxi’s meet tot de ondersteuning van de bedrijfsvoering van de departementen. En wat dacht je van het beveiligen van de vele netwerken die er zijn binnen de Rijksoverheid? Interessant en vaak maatschappelijk relevant werk dus.

Dynamisch

De dynamiek van de wereld om ons heen geeft dynamiek aan het werk. Actuele kwesties of acute incidenten die snel moeten worden opgelost, worden afgewisseld met structurele problemen. Het is jouw taak om ervoor te zorgen dat je collega’s hun werk kunnen doen. Om te zorgen dat ICT problemen snel worden opgelost. En ook om je ICT kennis te vertalen in het oplossen van een maatschappelijk probleem.

Bouwen aan je carrière

Bij de Rijksoverheid bepaal je zelf hoeveel tijd je in je ontwikkeling steekt, op welke manier je carrière maakt en hoe snel. Bijvoorbeeld door opleidingen en trainingen te volgen. Maar ook door een kijkje te nemen bij andere onderdelen van de Rijksoverheid. Want al kan je ervoor kiezen te specialiseren, je zit niet vast aan je werkplek. De vraag is niet welke kant je op kunt gaan, maar welke kant je op wílt gaan. Heb je lef, wilskracht en ambitie? Dan maak je zo de overstap naar een andere functie of ander onderdeel.

Goede arbeidsvoorwaarden

Werken voor Nederland betekent bouwen aan de publieke zaak en bouwen aan je carrière. Behalve dat de Rijksoverheid in je investeert door trainingen en opleidingen, bieden we goede arbeidsvoorwaarden. Zo krijg je volop mogelijkheden om werk en privé in balans te houden. Uiteraard is de salariëring prima in orde. Net als de secundaire arbeidsvoorwaarden zoals de vergoeding van reis- en studiekosten.

Wij zoeken

Werken voor Nederland betekent werken voor een complexe samenleving waar elke dag tal van ingewikkelde beslissingen worden genomen. Om te helpen met het oplossen van de vraagstukken van vandaag en morgen zijn wij continu op zoek naar ICT’ers met kennis van zaken, een kritische blik en ambitie.

Dus zoek je een baan, stageplaats of traineeship? En wil je werken voor Nederland? Denk dan eens aan een carrière als ICT’er bij de Rijksoverheid.

Meer informatie over onze organisatie en jouw mogelijkheden kan je terugvinden op www.werkenvoornederland.nl/ict