Open Circle Solutions

Open Circle Solutions

In 2014 besloten Patrick Deenen en Jordan van Est dat het tijd was voor de volgende stap. Samen hebben zij Open Circle Solutions opgericht, daarvoor werkten zij al een aantal jaren samen.

Met een visie gericht op zelfstandigheid, maar ook flexibiliteit en de open houding ten aanzien van nieuwe ideeën, wisten zij al gauw een team van ervaren medewerkers om zich heen te realiseren. Met een gemiddelde ervaring van 14 jaar en een gemiddelde leeftijd van 35, is Open Circle Solutions met recht een jonge, innovatieve én ervaren organisatie te noemen.

De oprichters realiseerden zich vanaf het eerste moment dat medewerkers het succes van het bedrijf bepalen. Er wordt dan ook veel aandacht besteed aan communicatie en het onderhouden van de open cultuur. Plezier en transparantie staan hoog in het vaandel, zowel tijdens informele borrels, uitjes met de partners, als bij de driemaandelijkse themadagen, regelmatige kennissessies en softskill avonden. Het draagt allemaal bij aan de succesformule die Open Circle Solutions is.

Specialisatie is de tweede pijler van het bedrijf. De IT-markt staat geen dag stil en het is onmogelijk alle ontwikkelingen bij te houden. Vanaf de eerste dag concentreert Open Circle Solutions zich op Open Source technologie. Innovatievere, flexibelere en goedkopere oplossingen bestaan niet door de enorme open source communities die er achter staan. Onze consultants nemen actief deel aan deze communities, waar we onze ervaringen delen en zoeken naar vernieuwingen waarmee we onze dienstverlening kunnen optimaliseren. Om onze klanten continuïteit te bieden, kiezen wij enkel voor Open Source technologie, componenten die zich hebben bewezen en voorzien worden van degelijke ondersteuning door gerenommeerde bedrijven.

De komende jaren zullen we blijven inzetten op groei van onze drie units:

  • Java ten behoeve van de bouw van maatwerkapplicaties voor bedrijfskritische processen en integratie
  • Mobile voor de realisatie van B2C en B2B apps op smartphones en tablets die integreren met bedrijfsapplicaties
  • Business Intelligence voor rapportages, maar vooral voor analyse van Big Data

Daarnaast verkennen we in onze Research & Development unit, genaamd Digital Labs, nieuwe en opkomende technologieën. Ook ontwikkelen we daar ook onze eigen, vernieuwende producten. De hierbij opgedane kennis zullen we bij onze klanten inzetten als de tijd rijp is. Innovatie is key binnen de IT-branche en we blijven hierin continu investeren.

Met onze gemotiveerde, ervaren medewerkers en specialisatie in toekomstvaste software oplossingen, hebben we onze klanten enorm veel te bieden. Klanten waarvan we weten dat ze niet stil kunnen staan en innovatief moeten zijn. Onze bedrijfscultuur en oplossingen sluiten daar perfect op aan.