IBM

IBM

IBM is één van de weinige bedrijven in de wereld die zichzelf meerdere keren opnieuw heeft uitgevonden gedurende de verschillende technologische en economische tijdperken. IBM heeft nu al haar technologie beschikbaar gemaakt in de cloud (IBM Bluemix) en helpt klanten bij het oplossen van business uitdagingen gebruik makend van cognitieve en kunstmatige intelligentie (IBM Watson) voor klanten van elke formaat.

Al meer dan 20 jaar is IBM één van de grootste bijdragers aan het Java platform en is IBM een actieve deelnemer in de Java community. IBM biedt een breed portfolio aan oplossingen, diensten en systemen voor Java ontwikkelaars. IBM Bluemix, IBM’s open cloud platform, biedt Java ontwikkelaars een robuust ontwikkel platform voor het versnellen van software ontwikkeling en geeft toegang tot honderden runtimes, services en APIs op het gebied van open source, kunstmatige intelligentie, analytics, blockchain, video, devops en Internet of Things. Bluemix biedt daarnaast schaalbare infrastruktuur zoals virtual en bare metal servers en object storage die naar keuze kan worden gebruikt in een public, hybrid, dedicated of lokale omgeving.

Ontwikkelaars hebben toegang tot how-to tutorials, trainingen, voorbeeld code, videos en nog veel meer via IBM DeveloperWorks. Middels forums, blogs en antwoorden op technische vragen kunnen ontwikkelaars op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen en/of vaardigheden verder uitbouwen. Uiteraard is ook ook veel IBM informatie en code beschikbaar via Github en Stackoverflow.

Ontwikkelaars kunnen zonder kosten Bluemix uitproberen en startups kunnen zelfs een jaar lang toegang krijgen tot IBM Bluemix inclusief alle IBM Services en APIs via het IBM Global Entrepreneur Program.